fbpx

Aktiviteetteja Haapavedellä

Frisbeegolf

Haapavesi tarjoaa hienot puitteet aktiivilomailijalle. Ulkoliikunnan harrastajille Haapavedellä on tarjolla mm. viisi kappaletta eri mittaisia frisbeegolfratoja, joita ylläpitää HAU Disc Golf Club Haapavesi. Frisbeegolfin parissa yhdistyykin mukavasti ulkoilun hyödyt sekä lajin tarjoamat fyysiset ja psyykkiset haasteet ilman varsinaista isompaa loukkaantumisen riskiä. Laji sopiikin lähes kaikenikäisille. Radat ovat ilmaisia ja kanssaharrastajat rentoa porukkaa. Mukaansatempaavan lajin säännötkin on helppo oppia. 

Rataesittelyt

Laitakallion frisbeegolfrata on sijainniltaan lähimpänä Pekan Pirttejä, vain noin 500 metrin päässä osoitteessa Kytökyläntie 20. Tuo metsäinen 11 väylän kalliorata tarjoaa 46 – 185 metrin väyliä, joiden keskimitta on arviolta 81 metriä. Rata on aikoinaan ollut 18 väyläinen, josta muistona maastossa on vielä vanhat väylänumeroinnit. Tämä kannattaakin ottaa huomioon, mutta siitä ei kannata hämääntyä. Nykyisin 8 – 11 väylät ovat numeroinniltaan 11 – 14. Laitakallio on B1 -luokituksen harrastajarata, joka tarjoaa haastetta kaikentasoisille pelaajille.

Aakonvuoren frisbeegolfrata on näistä kaikista radoista suurin ja haastavin. Korkatissa sijaitseva täysmittainen 18 väyläinen metsärata on AA1 -luokitukseltaan, joka on maastoltaan hieman kumpuileva. Rata sijaitsee 10km päässä Pekan Pirteiltä osoittessa Turvetie 1272, Haapavesi. Radasta on tehty kaksi täysmittaista layouttia, sininen ja punainen, joista jälkimmäinen on tehty aloittelijoita silmälläpitäen. Näistä on luotu myös lyhennettyjä versioita, 10- ja 14 -väyläiset.

Vähämäen frisbeegolfrata sijaitsee Haapaveden Karsikkaalla, noin 19 km päässä Pekan Pirteiltä etelään osoitteessa Karsikkaantie 197, 86600 Haapavesi. Radan ylläpidosta huolehtii Karsikkaan Kylätoimikunta. Kyseessä on C2 -luokituksen aloittelijaystävällinen 9 väyläinen rata, joka maastollisesti on paikoitellen kallioista. Ratojen pituudet vaihtelevat aina 47 metristä 100 metriin, keskipituuden ollessa n. 70 metriä. Vähämäen rata- ja väyläkartat löydät täältä

Kaksi muuta pienempää rataa ovat Mieluskylän ja Noran radat. Mieluskylä on helppo C3 -tasoinen, 9 väyläinen puistorata. Se sijaitsee 12km päässä Pekan Pirteiltä osoitteessa Mieluskoskentie 13, Haapavesi. Pienin rata on Noran D2 -tason 5 väyläinen rata, joka sijaitsee vajaa 3 km päässä Pekan Pirteiltä osoitteessa Kytökyläntie 254, Haapavesi. Noran rata on pääasiallisesti suunnattu alueen ammattikoululaisille. 

Viikkokilpailut ja kiekkovuokraus

Lajin parissa järjestetään viikkokisoja, jotka keskittyvät kahdelle isoimmalle radalle; Laitakalliolle sekä Aakonmajalle. Enemmän lajia harrastaneena viikkokisat ovat mukava tapa tutustua muihin lajin harrastajiin sekä testata omaa sen hetkistä osaamisen tasoa. 

Mikäli haluat lajia kokeilla, mutta omia kiekkoja et omista, onnistuu se myös kiekkosettiä lainaamalla. Pekan Pirteiltä on mahdollisuus lainata 10 € panttimaksua vastaan Suomen suosituimman merkin Discmanian frisbeegolfkiekkosettejä. Kadonneista vuokrakiekoista peritään 10 €/kiekko maksu. Majoittuessasi meillä, tarjoamme käyttöösi myös Pekan Pirtin pyöriä, joilla on helppo toteuttaa pieni päiväretki frisbeegolfin pariin.

Kulttuurikartano Pekan Pirtit

Urheilutie 53
86600 Haapavesi

ota yhteyttä

+358 40 1927755

pekanpirtit@hotmail.com

Sosiaalinen media